У Києві показали станцію польового супутникового зв’язку українського виробництва

У Києві представили станцію польового супутникового зв’язку вітчизняного виробництва під час підготовки до виставки озброєння та військової техніки з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Озброєння та спорядження, з нагоди святкових заходів, з 13 по 17 жовтня демонструватимуть на виставці в Києві на Михайлівській площі, передає Мілітарний.

“Центральна польова станція супутникового звязку призначена для забезпечення двостороннього обміну інформацією між абонентами віддалених супутникових станцій та абонентами наземних телекомунікаційних мереж, управління супутниковим ресурсом, резервування Центральної стаціонарної станції супутникового звязку”, – пише видання.

Шляхом початку експлуатації у Збройних силах України Центральної польової станції супутникового звязку, а також станцій супутникового звязку у різних виконаннях, відбулось нарощення технічних можливостей супутникового звязку у військах, підкреслюють журналісти.

Визначальні відомчі випробування підтвердили заявлені розробником технічні та експлуатаційні характеристики мобільної станції супутникового звязку в обстановці, наближеній до реальної експлуатації військовими підрозділами як у міських, так і польових умовах використання.

За повідомленням Генштабу, в 2019 році завершене розгортання стаціонарної компоненти та тривало розгортання польової компоненти системи супутникового зв’язку, що значно підвищило стійкість системи зв’язку ЗС України в цілому.

“Надійний зв’язок це основа управління Збройними Силами України та розкриття їхнього бойового потенціалу. Система зв’язку ЗСУ готова до будь-якого впливу противника, має всі сили та засоби для надійного управління військами за будь-яких умов, впевнені у Генеральному штабі ЗСУ”.

Читайте також:
“Повернись живим” доставив під Крим техніку для розвідників, зв’язківців і ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна