Справа “Межигір’я”: суд заочно заарештував сина Януковича

Вищий антикорупційний суд заочно арештував сина експрезидента-втікача Віктора Януковича, який є підозрюваним у справі про привласнення “Межигір’я”.

Про це в середу, 13 жовтня, інформує пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратура.

Сьогодні ВАКС обрав запобіжний захід синові експрезидента України Олександру Януковичу у справі про резиденцію “Межигір’я”- його заочно заарештували.

У САП нагадали, що син разом із батьком підозрюється в незаконному використанні комплексом споруд державної резиденції “Межигір’я” на території Вишгородського району. Збиток, який вони завдали державі, оцінюється в суму понад пів мільярда гривень.

Раніше такий же запобіжний захід ВАКС обрав і для Віктора Януковича.

Нагадаємо, 25 серпня ВАКС надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича і його сина у справі заволодіння резиденцією “Межигір’я”.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір’ям. Його батько Віктор Янукович, обіймаючи у 2007 році посаду прем’єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Окрім цього, Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Читайте також:
Суд звільнив від кримінальної відповідальності екс-голову ДУС, який допоміг Януковичу “прихватизувати” Межигір’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна