Обмеження роботи КПВВ “Станиця Луганська” пов’язане зі скасуванням “кордону” між “ЛНР” і “ДНР”, – правозахисники

Обмеження пропуску через КПВВ “Станиця Луганська” з боку терористичної організації “ЛНР” не пов’язане з боротьбою проти коронавірусу, як це пояснювали сепаратисти. Ідеться про наслідки зміни режиму між ОРДО і ОРЛО.

Про це повідомляє “Східна правозахисна група” з посиланням на свої джерела.

“Найперше, обмеження роботи КПВВ пов’язано зі скасуванням внутрішнього кордону між “ЛНР” і “ДНР”, – зазначають правозахисники.

Оскільки було оголошено про “єдиний економічний простір” в ОРДЛО і скасування внутрішнього “кордону”, жителі з тимчасово окупованої Донеччини стали їздити до Луганська для переходу через КПВВ “Станиця Луганська”, щоб не їхати в Україну через Росію.

“В ОРДО до скасування “кордону” КПВВ не працювали в нормальному режимі вже більш як півтора року, за цей час сформувалися контрольовані канали контрабанди з України та інших країн (в тому числі – через Азовське море), сформувався ринок пасажирських та вантажних перевезень через РФ в Україну. В ОРЛО ситуація кардинально відрізнялася”, – підкреслили в правозахисній організації.

За даними “Східної правозахисної групи”, після транспортного об’єднання двох квазіреспублік кремлівські куратори наполягли, щоб все було приведено до загального порядку, “проїзд з ОРДЛО в Україну через РФ, надходження товарів з України тільки через контрабандні канали”, – резюмували правозахисники.

Читайте також:
“Два братні народи”: окупанти взялися демонтувати митні пости на кордоні між “ДНР” і “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна