“Два братні народи”: окупанти взялися демонтувати митні пости на кордоні між “ДНР” і “ЛНР”

Уранці в п’ятницю, 1 жовтня, почався демонтаж так званого “митного поста” “Дебальцеве” на межі між окупованими територіями, які контролюють сепаратисти Донецька і Луганська – угруповання “ДНР” і “ЛНР”.

Про це інформує сепаратистський сайт ДАН.

“Захід відбувається в рамках реалізації “Договору про створення єдиної митної території і розвитку економічної інтеграції між “ДНР” і “ЛНР”, який вступив в силу напередодні”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно, на території “поста” будуть ліквідовані шлагбауми, обмежувальні знаки тощо.

Так званий “договір” передбачає введення для окупованих районів Донецької і Луганської областей спільного митного тарифу, єдиного порядку регулювання “зовнішньополітичної” діяльності, єдиної методології статистики зовнішньої і взаємної торгівлі, уніфікування “законодавства” у сфері митного регулювання, що включають ідентичні правила визначення митної вартості товарів.

За цими даними, договір також передбачає ліквідацію інших постів між “республіками” – “Сніжне”, “Нікішине” і “756-й км траси М-03”.

Читайте також:
Російські окупанти в ОРДО готують повний перехід освіти на стандарти РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна