Пропагандисти РФ у своєму сюжеті видали пораненого бойовика “ДНР” за мирного мешканця

 

Російські пропагандисти зняли на Донеччині сюжет про пораненого бойовика НЗФ Олександра Слєпцова, якого видавали за мирного мешканця – нібито “жертву українського снайпера”.

Як пише у вівторок, 12 жовтня, “Український мілітарний портал”, співробітники державного федерального інформаційного телеканалу “Россия 24” провели зйомку пропагандистського сюжету на окупованій території України, в ОРДО. Для дискредитації українських військових вони видавали пораненого найманця окупаційних військ РФ за мирного мешканця, що не причетний до незаконних збройних формувань.

В окупованому селищі Олександрівка поруч із Донецьком (навпроти Мар’їнки) кореспондент “России 24” розповідає про українських снайперів, які стріляють в мирних жителів. Для прикладу вони знімають кульове поранення Олександра Слєпцова.

Той демонструє великий рубець на животі та травматичну окупацію двох пальців. Повідомляється, що Слєпцов отримав поранення черевної порожнини та був доставлений у хірургічне відділення міської лікарні в лютому 2021 року.

“В результаті обстрілу селища Олександрівка осколкове поранення черевної порожнини отримав мирний житель 1999 року народження”, – розповідали ЗМІ РФ.

Тоді російська пропаганда повідомляла, що Слєпцов отримав поранення не в результаті роботи снайпера, а від обстрілу його будинку з важкого озброєння. І з цього приводу слідчий комітет РФ порушував чергову кримінальну справу проти українських військових.

Але в цих російських сюжетах замовчується те, що до поранення Олександр Слєпцов був помічений на службі у бойовиків. Його фото можна знайти в соцмережах – Слєпцов фігурує в одностроях бойовиків та має шеврони армії так званої “ДНР”.


Слєпцова було внесено в базу “Миротворець”, де зібрано його фотографії на службі окупаційних сил Росії, у казармі, зі зброєю тощо.

Зазначається, що він – 12.03.1998 р.н., уродженець смт Олександрівка.

На одному зі скріншотів з “Одноклассников” видно гасло у профілі Слєпцова: він визнає, що “в своіх руках ми дєржим автомати”.

Читайте також:
“Трупи доводиться складувати на підлозі”: сепаратисти “ДНР” визнали, що ситуація з коронавірусом – критична

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна