Мінвет передав Книги пам’яті загиблих добровольців в усі регіони України

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна передала копії Книги пам’яті добровольців-захисників представникам територіальних відділів Мінветеранів.

Захід відбувся у вівторок, 12 жовтня, у Залі Пам’яті Меморіального комплексу Міністерства оборони України.

“Створення Книги пам’яті добровольців-захисників започатковано Міністерством у справах ветеранів. Аналогічні книги існують про тих хлопців, які загинули за Україну в російсько-українській війні, коли проходили службу у складі Збройних сил України та інших військових формуваннях. Однак до березня цього року книг з іменами саме воїнів-добровольців не було. Напередодні Дня захисників та захисниць України ми передаємо в усі куточки України, в усі наші регіони копії Книги пам’яті добровольців”, – цитує Лапутіну її пресслужба.

Міністерка передала Книги пам’яті представникам територіальних відділів Мінветеранів. Вони своєю чергою нададуть їх керівникам обласних державних адміністрацій для подальшого розміщення у місцях вшанування пам’яті.

Передісторія
У березні 2021 року міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна презентувала Книгу пам’яті добровольців-захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Захід відбувся у меморіальному комплексі «Зала пам’яті» на території Міністерства оборони України.
Наказ Мінветеранів «Про Книгу пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» було видано у вересні 2020 року.
Наразі у Книзі пам’яті записані імена 78 воїнів-добровольців. Робота зі збирання інформації про всіх добровольців триває.

Читайте також:
26 добровольців батальйону “Айдар” отримали УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна