26 добровольців батальйону “Айдар” отримали УБД

 

26 бійців добровольчого батальйону “Айдар”, які брали участь в антитерористичній операції на сході України в 2014 році, отримали посвідчення учасника бойових дій, повідомляє пресслужба глави держави.

Як повідомили в пресцентрі офісу президента України, в п’ятницю, 4 червня, відбулося чергове засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Під час цього засідання голова Консультативної ради Сергій Куніцин і заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Голоднюк вручили посвідчення бійцям добровольчого батальйону “Айдар”.

Зазначається, що “упродовж семи років добровольці безрезультатно зверталися до державних структур та інстанцій, щоб домогтися справедливості стосовно підтвердження їхньої участі в бойових діях”.

“Я знаю, що ви йшли за Україну з відкритою душею. Минуло сім років, щоб ви отримали статус учасника бойових дій. Це серйозний крок. Ми вам вдячні за те, що ви захищали й продовжуєте захищати Україну”, – сказав Куніцин.

Учасники засідання вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

Читайте також:
У Мінветеранів назвали кількість людей в Україні зі статусом УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна