Стаття Медведєва означає, що спроби зламати Україну провалилися, – Лубківський

Данило Лубківський
громадський діяч, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посланник України 1-го класу, у 2014 році – заступник міністра закордонних справ

(FB)

Дмітрій Мєдвєдєв, старший помічник Путіна, написав статтю про Україну.

Матюків у цій статті більше, ніж думок.

Сам факт, що колишній президент Росії пише статтю, в якій буквально заплутується в лайці і видає суміш злоби, образи і пропаганди, – це прекрасна ілюстрація, наскільки насправді дрібним є політичний та інтелектуальний масштаб Кремля. Карикатура якась.

Тези Мєдвєдєва – це пряма відповідь Володимиру Зеленському та іншим нинішнім авторам нашої зовнішньої політики на їхні ілюзії про двосторонню зустріч з Путіним.

Ці ілюзії не просто марні – вони шкідливі, бо створюють фальшиві цілі й відволікають увагу від важливіших справ.

В історичних відносинах з Україною Путін знаходиться в глухому і безвихідному куті. Його спроби зламати Україну провалилися. Його ідея сформулювати альтернативну ідеологічну реальність виглядають слабкими і нежиттєздатними навіть для Шойгу. Його бажання розгорнути масштабну операцію проти України поки стримують обставини.

Вони не знають, що робити. Вони планують чекати.

Україна пам’ятає не одних таких очікувачів. Ці погрози такі ж порожні, як і стаття Мєдвєдєва.

Головна проблема не в цьому. Найважливіше, щоб нинішнє керівництво держави прямим текстом усвідомило, що не має права на імітацію, гру в авторитаризм і марнування часу. Це марнування – найбільш небезпечне, і його Україна не подарує.

Читайте також:
Стаття Путіна є сценарієм аншлюсу України, як у Гітлера у 1938-му, – Тімоті Снайдер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна