МВС пропонує віддавати місцевим громадам до 30% надходжень від штрафів за порушення ПДР, – Єнін

Міністерство внутрішніх справ пропонує віддавати місцевим громадам від 10 до 30% надходжень від штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це перший заступник міністра Євгеній Єнін заявив в інтерв’ю “РБК-Україна”, опублікованому в понеділок, 11 жовтня.

“Ми хотіли би вийти вже незабаром з ініціативою в законодавчому порядку й встановити систему розподілу надходжень від штрафів за порушення правил дорожнього руху. На нашу думку, від 10 до 30% надходжень від цих штрафів могли би скеровуватись до місцевих громад”, – сказав урядовець.

Він зазначив, що відомство також пропонує залучати громадськість до виявлення цих правопорушень. Зокрема, планують розробити спеціальний застосунок.

“Ми плануємо розробити спеціальний застосунок, який би дозволяв фіксувати грубі порушення правил дорожнього руху іншим його учасникам. На першому етапі може йтися про проїзд на червоне світло, чи порушення правил проїзду залізничних переїздів, чи проїзд через подвійну смугу тощо”, – зазначив Єнін.

Він наголосив, що за наявності відповідної доказової бази і нормативного врегулювання, вдасться більш активно включити громаду в такі процеси.

Читайте також:
На Львівщині суд оштрафував військового за розголос службової інформації у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна