На Львівщині суд оштрафував військового за розголос службової інформації у соцмережах

 

Яворівський районний суд у Львівській області оштрафував військовослужбовця Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за те, що він оприлюднив службову інформацію на своїх сторінках у соцмережах.

Я передає Zaxid.net із посиланням на матеріали справи, фото зі зброєю у формі і даними військового обліку суд розцінив як розголошення службової інформації.

24-річний Олександр Довбиш служить стрільцем-регулювальником комендантської роти військової частини А4150 у Старичах, де розташований Яворівський військовий полігон.

На своїх сторінках Instagram і “Вконтакті” він опублікував свої фото у військовій формі зі стрілецьким озброєнням, вказавши дату та місце народження та дані з персонального обліку військовослужбовців.

“Під час проведення огляду особистої персональної сторінки “Вконтакті” та Instagram, які належать стрільцю-регулювальнику комендантської роти військової частини А4150, було виявлено висвітлені зображення у військовій формі одягу ЗС України “піксель”, стрілецького озброєння, із зазначенням особистої інформації, інформації щодо персональних даних військовослужбовця, число, місяць та рік народження, місце народження, зведених відомостей персонального обліку військовослужбовця”, – йдеться у матеріалах справи.

Під час моніторингу соцмереж у червні 2021 року ці фото виявили працівники департаменту військової контррозвідки СБУ.

На їхню думку, опублікувавши фото, військовий розголосив службову військову інформацію, що є адмінпорушенням за ч. 1 ст. 212-5 КУпАП.

На суд Довбиш не з’явився, однак визнав свою вину у надісланій до суду заяві.

Враховуючи докази, суддя Яворівського районного суду Ірина Карпин визнала Олександра Довбиша винним у розголошенні службової інформації та призначила йому 340 грн штрафу. Крім цього, він має заплатити 454 грн судового збору.

Цю постанову ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також:
Уряд вніс до Ради законопроєкт про покарання за самовільне проникнення на військові об’єкти

Українських користувачів “Вконтакте” поліція поставить на облік, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна