У Києві відкривається фотовиставка робіт воєнкорів “13 ракурсів війни”

Їх називають “очима війни”. Адже саме вони у своїх репортажах, статтях і фотографіях карбують історію подій та боїв на лінії фронту.

До початку російсько-української війни в Україні воєнної журналістики фактично не було. Тож більшість із цих журналістів їхали на Схід із мінімальною підготовкою і вчилися працювати на фронті вже під час обстрілів. Тепер це професіонали своєї справи. Ба більше, на відміну від інших сфер журналістики, в Україні воєнкори тісно співпрацюють між собою, незалежно від медіа і не боячись конкуренції. Адже головне на війні – донести правду до людей. Таке професійне єднання – мало не єдиний випадок у світовій журналістиці.

До Дня Захисника і Захисниці 13 українських воєнкорів об’єднали свої роботи у спільну фотовиставку, аби ще раз подякувати воїнам та нагадати суспільству, що війна триває.

Не всі зібрані світлини потрапляли в ефір чи друк. Їх можна назвати справжніми “залаштунками” війни. Частину фото зроблено на мобільні телефони. Фотографії різнопланові, вони демонструють бачення і сприйняття війни кожним автором окремо.

На виставці представлені роботи журналістів та постійних авторів “НовинарніАнастасії Федченко та Олени Максименко, а також Ганки Кудрявцевої, Андрія Дубчака, Ольги Омельянчук,  Олексія Годзенка, Олександра Махова, Ірини Рибакової, Ірини Баглай, Мар’яна Кушніра, Олександра Ратушняка,  Єви Фомичевої та Євгенії Китаївої.

Усі представлені роботи можна буде придбати. Кошти воєнкори відправлять на потреби армійців.

Виставка проходитиме з 14-го до 30 жовтня.

Адреса: Київ, провулок Десятинний, 7, TADZIO GALLERY.

Вхід вільний.

Відкриття: 14 жовтня о 17:00.

Читайте також:
Перший стрімер Майдану, військовий фоторепортер Андрій Дубчак:
“Боже, я ідіот! Тут люди з автоматами, а я з фотоапаратом!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна