Окупанти обмежили пропуск через єдиний постійно працюючий пункт пропуску з ОРДЛО

Маріонеткова проросійська “влада” на окупованій території Луганській області вирішила запровадити нові правила пропуску через контрольний пункт в’їзду та виїзду біля Станиці Луганської – єдиний постійно діючий КПВВ на всю територію ОРДЛО в період карантину. Пропуск громадян буде суттєво обмежено.

Про це повідомляють сепаратистські медіа з посилання на розпорядження так званого “глави ЛНР” Леоніда Пасічника.

Починаючи з 9 жовтня, окупанти дозволяють виїзд на підконтрольну Україні територію лише за списками й на таких підставах: лікування або реабілітація; навчання; необхідність догляду за близькими; похорон родича.

Крім того, з ОРЛО можна в’їхати для участі в “гуманітарних програмах”. Списки на в’їзд і виїзд формуються “робочою групою”.

Ці ж правила поширюються і на людей без прописки на окупованих територіях, і пенсіонерів, які постійно їздять через лінію розмежування для отримання українських виплат.

Підставами для згаданих обмежень сепаратисти назвали протидію поширенню коронавірусу.

Як заявила так звана “міністр охорони здоров’я ЛНР” Наталія Пащенко, обмежувальні заходи діятимуть як мінімум до 10 листопада.

Читайте великий ілюстрований репортаж “Новинарні” з відеосюжетом:
Єдине робоче. Як живе КПВВ у Станиці Луганській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна