На посаду голови Ради висунули п’ять кандидатів

У четвер, 7 жовтня, на посаду нового голови Верховної Ради висунули народних депутатів.

Як передає “Новинарня“, йдеться про Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. 

Чинного першого заступника голови парламенту Стефанчука висунула фракція “Слуга народу”, Железняка – нардепи від “Голосу”, а Лерос і Гончаренко запропонували кандидатури один одного.

“Європейська солідарність” висунула Зінкевич. Нардепка Ірина Геращенко просила надати день на підготовку її декларації, але її прохання не задовольнили.

Головуюча віцеспікерка Олена Кондратюк наголосила, що всі фракції й депутати можуть висувати кандидатури, потім їх будуть обговорювати і буде час подати документи.

Після висунення п’ятірки вона оголосила перерву на пів години, щоб апарат Верховної Ради підготував відомості про кандидатів на спікера.

Читайте також:
Рада відкликала Разумкова з посади спікера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна