Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань Криму

Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як прикладу порушення міжнародного права.

Про це інформує пресслужба Верховної ради за результатами зустрічі віцеспікерок парламентів України і Латвії Олени Кондратюк та Дагмари Бейтнере-Ле Галла, яка відвідала Україну з офіційним візитом.

“Разом із присутнім на зустрічі послом Латвії в Україні Ілгварсом Клявою сторони домовилися скоординувати зусилля щодо проведення заходів Кримської платформи. Зокрема, Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як прикладу порушення міжнародного права”, – йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили спільне історичне минуле двох народів, відновлення і збереження історичної пам’яті про злочини тоталітарних режимів.

Віцеспікерка Сейму Латвії запевнила, що Україна, її суверенітет і територіальна цілісність дуже важливі для Латвії.

За її словами, латвійська сторона готова до активної роботи в рамках “Кримської платформи”.

Учасники зустрічі також обговорили питання євроатлантичної інтеграції України та взаємодію в ПАРЄ в рамках формату Балтік+ і активізації співпраці України з ініціативою Трьох морів.

“Повинні спільно реагувати на гібридні загрози, які стоять перед нашими країнами і безпекою у всій Європі. Це необхідність спільно протистояти “Північному потоку-2″ як геополітичному проекту РФ. Це також застосування всіх можливих санкцій до обраних в окупованому Криму депутатів Держдуми РФ і організаторів незаконних виборів”, – зазначила Кондратюк.

Водночас віцеспікерка Сейму наголосила, що Латвія готова до рішучих дій у цьому напряму спільно з Україною і чекає відповідних кроків з боку нашої держави.

Читайте також:
Учасники Кримської платформи ухвалили спільну декларацію: ТЕКСТ ДОКУМЕНТА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна