У ЦАР вбили трьох російських інструкторів ПВК “Вагнера”, – ЗМІ

У Центральноафриканській республіці вбили трьох російських інструкторів ПВК “Вагнер”. Відомо, що вони на бронеавтомобілі потрапили в засідку біля селища Бомбо на заході ЦАР.

Про це з посиланням на власні джерела пише видання Actu Cameroun.

Проти найманців “ПВК Вагнера” діяли бійці руху 3R (назва походить від трьох французьких слів, які починаються на літеру R: retour, réparation, réhabilitation (“повернення”, “відшкодування”, “реабілітація”).

Перестрілка між 3R та ПВК “Вагнера”, згідно з повідомленнями, тривала кілька годин, поки на місце не прибула російська авіапідтримка.

На місці знайшли тіла трьох російських інструкторів і двох бійців угруповання 3R.




Зазначимо, що угрупування 3R в основному складається з представників народності фулані. Багато спостерігачів називають її однією з найбільш боєздатних збройних формувань в ЦАР. В кінці минулого року 3R входила в повстанську коаліцію, яка намагалася повалити президента Фостен-Аршанжа Туадера та не допустити його переобрання.

Росія направила сотні військових інструкторів, щоб допомогти озброїти та навчити урядові війська для боротьби з групами повстанців. Це підірвало французький вплив в країні з населенням 4,7 мільйона людей, багатою золотом і алмазами.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав президента ЦАР Фостен-Арканжи Туадеру «заручником групи Вагнера», яка «захоплює шахти та разом з ними політичну систему» країни.

Читайте також:
Уряд ЦАР звинувачує російських інструкторів у вбивствах і тортурах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна