Рада розгляне законопроєкт про амністію засуджених учасників бойових дій

Верховна Рада розгляне законопроєкт, яким передбачено амністувати засуджених ветеранів війни на Донбасі.

Про це в неділю, 3 жовтня, пише АрміяInform.

Відомо, що документ передбачає амністію для засуджених ветеранів війни (учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників війни), вагітних, ліквідаторів ЧАЕС та пенсіонерів.

Застосування амністії полягатиме у звільненні від покарань (в тому числі від покарання у вигляді позбавлення волі) осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, який не є тяжким або особливо тяжким, та осіб, стосовно яких вирок суду ще не набрав законної сили.

Законопроєкт пропонує звільнити від відбування покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, а також засуджених уперше за тяжкі злочини, якщо вони вже відбули більше ніж половину строку покарання.

У проєкті зазначено, що амністія не застосовується до осіб, яких засуджено за злочини проти основ національної безпеки України та ряд інших важких злочинів.

Читайте також:
За рік в Україні звільнили за амністією понад 600 учасників АТО й ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна