За рік в Україні звільнили за амністією понад 600 учасників АТО й ветеранів

 

Торік в Україні було амністовано 587 засуджених учасників АТО.

Про це повідомили агенції “Українські новини” в Державній судовій адміністрації України.

“Від відбування покарання звільнені 587 осіб (із засуджених 617), які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО, у забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення, і отримали статус учасника бойових дій”, – йдеться в повідомленні ДСАУ.

Зазначається, що амністовано також 189 ветеранів війни (із загального числав засуджених ветеранів 202), які підпадають під дію закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Як інформувала “Новинарня“, 2 вересня 2017 року президент Петро Порошенко на прохання керівників церков і Героїв України підписав закон “Про амністію у 2016 році”. Закон звільняє від відбування покарання у виді позбавлення волі, зокрема, учасників бойових дій, визнаних винними у вчиненні умисного злочину, який не є тяжким або особливо тяжким.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна