Прокуратура оголосила підозру затриманому на Луганщині бойовику і просить суд арештувати його

Правоохоронці оголосили підозру затриманому на Луганщині 23-річному бойовику так званого “6-го окремого стрілецького козачого полку армії ЛНР” і скерували в суд клопотання про його арешт.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 30 вересня, повідомила в коментарі журналістам “5-го каналу” начальник відділу процесуального керівництва щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури Поліна Трофименко.

Вона нагадала, що 28 вересня 23-річного громадянина України затримали в районі проведення ООС на Луганщині.

“Він був одягнений у військову форму, мав при собі вогнепальну зброю та магазин з набоями. За даними слідства, підозрюваний брав активну участь з 2016 року й дотепер у “6-му окремому стрілецькому козачому полку імені Платова”, ніс службу на бойових позиціях вздовж лінії зіткнення, а також спостерігав за переміщенням військовослужбовців ЗС України з метою проведення бойових дій із застосуванням вогнепальної зброї, військової техніки та артилерійського озброєння”, – прокоментувала Трофименко.

За її словами, затриманому повідомили про підозру за частиною 2 статті 260 Кримінального кодексу України за фактом участі у діяльності непередбачених законом збройних формувань.

“Сьогодні направлено до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою”, – додала співробітниця прокуратури.

Трофименко вказує на те, що бойовик “не здавався з піднятими руками, а його виявили”.

Як інформувала “Новинарня“, бойовик з автоматом вийшов на позицію військовослужбовців 24-ї механізованої бригади ЗСУ надвечір 28 вересня; його затримали.

Читайте також:
На Луганщині на бік ЗС України перейшов бойовик із т.зв. “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна