Суд виправдав фігурантів справи про розтрату ₴88 млн Державної продовольчо-зернової корпорації

доповнено

Вищий антикорупційний суд виправдав фігурантів справи про розтрату коштів Державної продовольчої зернової корпорації.

Про це в середу, 29 вересня, інформує Transparency International у телеграмі.

“Сьогодні колегія суддів Антикорсуду ухвалила вирок колишньому в.о. голови Державної продовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ) Валерію Томіленку. Його обвинувачували у розтраті державних коштів”, – йдеться ​у повідомленні.

Суд зазначив, що прокурори не змогли довести вину Томіленка та директорів елеваторів Григорія Шквирі та Юрія Селюченка.

Колегія суддів виправдала Томіленка, Шквирю та Селюченка, постановила зняти арешт з помешкань та авто обвинувачених, а також ​повернути заставу у розмірі 2,5 млн.

За версією слідства, у 2015 році Томіленко вчинив розтрату близько 88 млн грн держкорпорації у змові з двома директорами елеваторів. Його звинувачували у тому, що він підписав угоди про постачання кукурудзи за повною передоплатою. З Рокитнянським комбінатом домовилися про 16,6 тис. тонн зерна, а з Васильківхлібопродуктом — про 11,683 тонни.
Фактично зерно було відсутнє, але Томіленко вказав перерахувати комбінатам майже 50 млн грн і 38,5 млн грн. При цьому, керівництво ДПЗКУ декларувало отримання прибутку за обома договорами.
26 липня 2016 року Томіленка затримали, а 22 серпня його заарештували з можливістю внесення застави п’ять млн грн. Наступного дня за Томіленка внесли заставу, а на рахунки держпідприємства повернули 34 млн грн.
30 вересня 2019 року Святошинський райсуд передав справу до ВАКС. 18 листопада прокурор САП оголосив обвинувальний акт.

Читайте також:
У Київводфонді провели обшуки через розкрадання ₴7 мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна