У Київводфонді провели обшуки через розкрадання ₴7 мільйонів

 

Прокуратура провела обшуки в КП “Київводфонд” через розкрадання семи мільйонів державних коштів

Про це в п’ятницю, 16 липня, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“Прокурорами Печерської окружної прокуратури м. Києва спільно з ГУ ДФС у м. Києві 16.07.2021 проведено обшуки у приміщеннях Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства “Київводфонд” в рамках кримінального провадження щодо привласнення державних коштів в особливо великих розмірах”, – йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування, зокрема, перевіряється причетність службових осіб “Київводфонд” до привласнення понад семи млн грн, передбачених на придбання товарів та виконання робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих на території Києва.

Як зазначається, кримінальне провадження розслідується за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України.

Під час проведених обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства, а також за місцем проживання його директора, вилучено первинну фінансово-господарську документацію по взаємовідносинах між СВКП “Київводфонд” із суб’єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Читайте також:
НАБУ і САП спрямували до суду справу про мільйонні розкрадання на будівництві бліндажів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна