НАБУ і САП спрямували до суду справу про мільйонні розкрадання на будівництві бліндажів

 

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу про розкрадання 2,87 мільйона гривень на будівництві бліндажів у зоні операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє сайт НАБУ.

До суду скеровані обвинувальні акти щодо генерал-лейтенанта у відставці та посадовця Донецької облдержадміністрації. Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Як зазначають у НАБУ, внаслідок дій цих осіб “держава втратила 2,87 млн грн, а військові у зоні ООС не отримали належних фортифікаційних споруд, спроможних їх захистити”.

“Слідство встановило, що у 2015 році начальник Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ погодив проєктну документацію, яка не відповідала тактико-технічним вимогам, обумовленим Міноборони, що дозволило приватній компанії на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області побудувати фортифікаційні споруди неналежної якості. Слідство вважає, що посадовець діяв свідомо, в інтересах приватної компанії”, – наголошують у відомстві.

“У подальшому департамент капітального будівництва Донецької ОДА безпідставно прийняв виконані приватною компанією роботи із зведення бліндажів. Розслідування ролі цього посадовця завершили в липні 2020 року. Матеріали посадовцю ЗСУ відкрили для ознайомлення в травні 2021 року”, – додають у НАБУ.

Читайте також:
На Київщині судитимуть полковника ЗСУ, якого звинувачують у розкраданні пального для ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна