На Київщині судитимуть полковника ЗСУ, якого звинувачують у розкраданні пального для ООС

 

Державне бюро розслідувань повідомило, що передало до суду обвинувальний акт щодо полковника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Тилу Командування Сил логістики Збройних сил України.

Про це йдеться в пресрелізі ДБР у вівторок, 29 червня.

“Полковник систематично виділяв надлишкове пальне одній з військових частин Повітряних Сил ЗСУ. У такий спосіб 60 тонн пального, яке призначалося для зони ООС, потрапило до військової частини на Київщині. Там його збували автозаправним станціям. Через це державі завдано збитків на суму понад 1,7 млн гривень”, – йдеться в пресрелізі.

У квітні 2021 року полковнику було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Його обвинувачують у заволодінні військовим майном, вчиненим повторно, у складі організованої злочинної групи, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України). У разі доведення вини військовому загрожує до 12 років позбавлення волі.

На цей час одного з фігурантів справи випустили під заставу у понад 1 млн гривень, а інших чотирьох – відпустили під особисті зобов’язання.

Загалом до вказаного злочину причетні шестеро осіб, обвинувальні акти щодо яких направлено до суду.

Читайте також:
На Львівщині затримали військового, який крав з полігону пальне і продавав на підпільних заправках, – ОГП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна