На Львівщині затримали військового, який крав з полігону пальне і продавав на підпільних заправках, – ОГП

 

Керівник структурного підрозділу Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що дислокується на території військової частини Яворівського полігону, системно крав з полігону пальне і збував його, в тому числі на двох підпільних автозаправках.

Про це в четвер, 25 березня, інформує пресцентр офісу генпрокурора.

Як повідомляє ОГП, протягом 2020-2021 років, використовуючи службове становище, він систематично продавав підприємцям на території військової частини вкрадене дизельне паливо.

“Військовослужбовець організував на території Яворівського району діяльність двох незаконних автозаправних комплексів, на яких щомісяця збував місцевим жителям викрадене пальне. За попередньою інформацією, така діяльність приносила йому близько 200 тис. грн прибутку щомісяця”, – йдеться в пресрелізі.

Затримано службовця під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 38 тис. грн, які вилучено.

Наразі тривають слідчі дії, проводяться обшуки за місцем проживання затриманого та осіб, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, а також на території військової академії.

Пресслужба Міжнародного центру миротворчості та безпеки зреагувала на затримання військового.

Зазначається, що командування військової частини “сприяє правоохоронним органам у встановленні всіх обставин та причин події, сповідує принципи відкритості, об’єктивності та нетерпимості до правопорушень”.

“Якщо провина військовослужбовця буде доведена, він має понести відповідальність за всією суворістю чинного законодавства України”, – наголосили в пресрелізі.

Читайте також:
Командира підрозділу спецпризначення ГУ Нацполіції Вінниччини судитимуть за крадіжки пального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна