Командира підрозділу спецпризначення ГУ Нацполіції Вінниччини судитимуть за крадіжки пального

 

Правоохоронці викрили командира загону поліції особливого призначення Вінниччини на крадіжці пального. З цього приводу військова прокуратура Вінницького гарнізону вже скерувала до міського суду обвинувальні акти.

Ідеться про полковника поліції та двох його підлеглих – інспектора й інженера, повідомили “Новинарні” в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Встановлено, що протягом 6 місяців, з серпня 2019 по лютий 2020 року, командир підрозділу спецпризначення Головного Управління НП у Вінницькій області спільно з службовими особами ГУНП у Вінницькій області займалися незаконною реалізацією службових талонів на пальне. Таким чином вказаною групою осіб було розтрачено понад 1000 літрів дизельного палива вартістю понад 28 000 грн”, – сказано в пресрелізі.

Зазначається, що збитки, завдані державі, відшкодовані в ході слідства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід забезпечувало вінницьке управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Санкції передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також:
Колишні “беркути” залишились у Нацполіції в тих самих підрозділах,
лише ППОП замість ПМОП, – журналіст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.