Зеленський пропонує Facebook відкрити офіс в Україні

 

Президент Володимир Зеленський і віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров обговорили співпрацю з головним операційним директором Facebook Шеріл Сендберг і віцепрезидентом корпорації Ніком Клеггом.

Про це у вівторок, 28 вересня, інформує пресслужба Мінцифри.

“Основні пункти перемовин – можливість відкриття офісу Facebook в Україні, а також запуск нових продуктів компанії для українських користувачів. Крім цього, президент розповів про ключові здобутки у впровадженні цифровізації та подальші плани”, – йдеться у повідомленні.

“Цифровізація – пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо 100% держпослуг. Це не тільки наше бажання – зробити всі послуги щодо бізнесу та держави доступними і комфортними для людей у цифровому форматі”, – сказав Зеленський.

Також він запросив представників Facebook відвідати Diia Summit, який відбудеться в Києві восени.

“Це було би серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом”, – додав Зеленський.

Як відомо, Мінцифри співпрацює з Facebook від самого початку свого існування.

“Разом ми вже реалізували декілька успішних проєктів. Зокрема, запустили AMBER Alert – систему сповіщень про зникнення дітей”, – додали у міністерстві.

“Ми активно співпрацюємо зі світовими технологічними компаніями. Це Amazon, Microsoft, Apple, Google, Samsung, Lyft та багато інших ІТ-гігантів. Наша ціль – не лише регулярний запуск спільних проєктів, а й поява офіційного представництва Facebook в Україні. Зі свого боку ми готові сприяти виходу компанії на наш ринок. Впевнений, що наша співпраця буде корисною як для України, так і для Facebook”, – заявив Федоров.

У співпраці з Facebook Мінцифри також запустила спільний освітній проєкт “Основи використання Facebook та Instagram для розвитку бізнесу онлайн” і SMB Hub Ukraine для малого і середнього бізнесу.

Крім цього, компанія Facebook запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital в межах Європейського тижня цифрової грамотності в Україні.

“Ми хочемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим користувачам в Україні. Це можна побачити у спільних проєктах, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert. Ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю”, – заявила СОО Facebook Шеріл Сендберг.

Читайте також:
Рада ухвалила законопроєкт про Дія Сity: що змінюється для IT-індустрії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.