У зовнішній політиці Володимира Зеленського все “безпрецедентне”, – Лубківський

Данило Лубківський
громадський діяч, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посланник України 1-го класу, у 2014 році – заступник міністра закордонних справ

(FB)

Я все більше помічаю, що у зовнішній політиці Володимира Зеленського і Дмитра Кулеби все таке, знаєте, безпрецедентне, суб’єктне і вперше бачене.

Суб’єктність України за цієї влади – безпрецедентна. Відносини з партнерами – безпрецедентні.

Вчора, втім, виявилося, що ця команда також плекає безпрецедентні наміри позбутися залежності від цих партнерів. Бо нащо зважати на їхню думку? Їх треба вести за собою!

Судячи з усього, безпрецедентним є також рівень міжнародної довіри до нинішнього керівництва України. А чому? Бо вперше в нашій історії вони безпрецедентно дотримуються слова. Почитайте заяви Державного департаменту!

Звичайно, є певні нюанси: стан виконання домовленостей з Білим домом, “Північний потік-2”, колапс відносин з Угорщиною і перемога піару над змістом дещо підважують картину. Але це дрібниці.

Бо зусилля з виправлення цієї безпрецедентності теж повинні стати “безпрецедентними”.

Читайте також:
Українського посла викликали до МЗС Угорщини через позицію Києва щодо угоди між Будапештом і “Газпромом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна