Українського посла викликали до МЗС Угорщини через позицію Києва щодо угоди між Будапештом і “Газпромом”

 

Посла України у вівторок викликали до угорського зовнішньополітичного відомства через позицію Києва щодо угоди Будапешта з “Газпромом”.

Про це у вівторк, 28 вересня, повідомив глава угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сіярто.

Як написав глава МЗС Угорщини на своїй сторінці в соцмережі ФБ, Угорщина розцінює позицію Києва як порушення суверенітету й інтересів національної безпеки, оскільки йдеться про “безпечне газопостачання, опалення будинків угорців і роботу промисловості”.

Сіярто також заявив про “недружній крок Києва” після допомоги Угорщини (медичне обладнання, підтримка військових, відпочинок дітей, інвестиції).

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Угорщина завдала удару по двосторонніх відносинах з Україною, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії, і Київ відповідатиме на цей удар відповідно.

Читайте також:
Угорщина підписала з Росією контракт про транзит газу в обхід України: жорстка реакція Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна