СБУ впіймала “смотрящих” за Старобільським СІЗО, які носили наркотики та тисли на затриманих

 

Служба безпеки України викрила чотирьох так званих “смотрящих” від кримінальних авторитетів за Старобільським слідчим ізолятором. Зловмисники налагодили постачання затриманим наркотиків і примушували надавати слідчим вигідні зловмисникам покази.

Про це у вівторок, 28 вересня, інформує пресцентр ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що зловмисники постачали наркотики за сприяння працівника пенітенціарної установи. Його було затримано СБ України у травці цього року.

“Правоохоронці задокументували, що кримінальники свідомо “підсаджували” затриманих на наркотики. Крім прибутку від продажу, вони через психологічний тиск або погрози фізичної розправи змушували чоловіків, зокрема, давати потрібні замовникам свідчення у кримінальних провадженнях”, – йдеться в повідомленні.

Наразі чотирьом правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу в ізоляторах тимчасового тримання) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
У Кривому Розі СБУ затримала учасників злочинного угруповання, серед них – “смотрящий” за містом. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна