У Кривому Розі СБУ затримала учасників злочинного угруповання, серед них – “смотрящий” за містом. ФОТО, ВІДЕО

 

На Дніпропетровщині співробітники Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію із викриття одного з найвпливовіших злочинних угруповань Кривого Рогу і затримала його ватажка.

Про це у вівторок, 10 серпня, інформує пресцентр СБУ.

“Структура в основному складалася з місцевих, яких неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів. Мала чітку ієрархію і сувору внутрішню дисципліну. Вирізнялася особливою жорстокістю методів силового «впливу». Очолював угрупування кримінальний авторитет, який уже понад десять років відомий у кримінальних колах як «смотрящій» за містом“, – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, зловмисники “кришували” бізнес, збирали “общак” і вимаганні вигаданих боргів.

У разі відмови “боржників” сплачувати за “зобов’язаннями”, до них застосовувалася тактика залякувань.

“Погрози фізичної розправи і нанесення шкоди особистому майну спрацьовували безвідмовно”, – зазначили у спецслужбі.

Кривий Ріг СБУ 1 Кривий Ріг СБУ 2 Кривий Ріг СБУ 3 Кривий Ріг СБУ 4 Кривий Ріг СБУ 5 Кривий Ріг СБУ 6
<
>

Правоохоронці затримали ватажка і чотирьох активних членів злочинного угруповання під час одержання чергового “траншу” неіснуючого боргу – 40 тисяч доларів передав зловмисникам один з місцевих бізнесменів в обмін на власний спокій.

Під час обшуків за місцем мешкання зловмисників вилучено великі суми грошей, ймовірно, отримані злочинним шляхом, вогнепальну зброю, паспорти іноземних держав, у тому числі Російської Федерації та Грузії.

У межах кримінального провадження чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру за ст. 255-1 (поширення злочинного впливу) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до діяльності угруповання представників силових структур та органів влади, йдеться у повідомленні СБУ.

Читайте також:
“Мінер” будинку батьків Зеленського в Кривому Розі отримав чотири роки ув’язнення умовно


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.