У Маріуполі чоловік отримав три роки ув’язнення через заклики до війни проти України

 

На Донеччині 51-річного мешканця Маріуполя засудили за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та пропаганду війни.

Про це в понеділок, 27 вересня, інформує відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

“Прокурор у суді довів, що з листопада 2018-го по червень 2020 року зловмисник робив репости та розміщував на своїй сторінці забороненої в Україні соціальної мережі “Одноклассники” інформацію, викладену на інтернет-ресурсі “Рупор Новороссии”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, обвинувачений копіював і поширював контент із закликами до вирішення військового конфлікту та вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Згідно з вироком Приморського районного суду Маріуполя, правопорушника засуджено до трьох років позбавлення волі.

Читайте також:
“Думали, війна закінчиться? Ха-ха!” Чому після повернення історичної назви Нью-Йорк на Донеччині почали обстрілювати частіше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна