ПАРЄ остаточно відхилила кандидатури України на посаду судді ЄСПЛ

Парламентська асамблея Ради Європи остаточно відхилила подані нашою державою кандидатури на посаду судді Європейського суду з прав людини.

Про це в понеділок, 27 вересня, повідомив член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко у телеграмі.

“ПАРЄ остаточно відхилила український список кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини”, – написав нардеп.

За його словами, основною причиною такого рішення стало висування серед кандидатів депутата від “Слуги народу” і члена ПАРЄ Олександра Мережка.

Тепер українській владі треба проводити новий конкурс.

Нещодавно комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з відбору суддів до Європейського суду з прав людини рекомендував Асамблеї відхилити подані Україною кандидатури на посаду судді ЄСПЛ через те, що не всі вони відповідають необхідним критеріям, та попросити Україну підготувати новий список.

У травні 2012 року Україна визначила трьох кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав. Це Микола Гнатовський, Олександр Мережко та Гаяне Нуріджанян.

Тоді журналісти проаналізували анкети 18 претендентів на посаду судді в ЄСПЛ від України та визначила список явних лідерів, які мають увійти до переліку фіналістів, та 11 кандидатів, які не мали би потрапити до трійки лідерів.

Серед обраних кандидатів у переліку тих, хто мав пройти за своїм резюме, були присутні Гнатовський та Нуріджанян, Мережко до нього не увійшов.

Читайте також:
Адвокати з РФ організовано подають до ЄСПЛ тисячі заяв проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна