ООС: інтенсивність бойових дій значно зросла, окупанти б’ють із важких мінометів та скидають ВОГи з БПЛА

Упродовж минулої доби, 24 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, в порівнянні з попередньою добою, значно зросла.

Про це повідомляє пресцентр командування операції Об’єднаних сил у ранковому зведенні в суботу, 25 вересня.

Зазначається, що збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню, при цьому двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

У напрямку НОВОЛУГАНСЬКОГО російські найманці двічі здійснили прицільний обстріл наших позицій, використовуючи ручні протитанкові гранатомети та заборонені міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Також міномети були задіяні поблизу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО, де окупанти випустили 17 мін калібру 120 мм.

Неподалік СВІТЛОДАРСЬКА противник вів прицільний обстріл позицій українських воїнів зі станкових протитанкових гранатометів.

У бік ЛЕБЕДИНСЬКОГО та НОВОЗВАНІВКИ ворог вів численні обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окупанти відкривали щільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі ВОДЯНОГО та чотири рази – поблизу ЗОЛОТОГО-4.

Крім того, біля населених пунктів ВОДЯНЕ та ШИРОКИНЕ російсько-окупаційні війська застосували два ворожих безпілотних літальних апарати, за допомогою яких скинули ВОГ-17.

Також у напрямку населеного пункту НЬЮ-ЙОРК противник здійснив дистанційне мінування ділянки місцевості протипіхотними мінами ПОМ-2.

Військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння.

Втрат серед українських воїнів немає.

Від початку доби 25 вересня, станом на 7:00, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте також:
Осіння оборона Пісків під Донецьким аеропортом – із музеєм зброї, рибою та весіллями. НАШ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.