Літаки ЗС РФ перешкоджали стрільбам українських ракетників над Чорним морем, перетинаючи бойові курси мішеней. ВІДЕО

Літаки ЗС Російської Федерації залітали в заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення ракетних стрільб у ході навчань “Об’єднані зусилля-2021”.

Про це ввечері 24 вересня повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“У районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних Сил та військ ППО Сухопутних військ Збройних сил України в акваторії Чорного моря літаки-розвідники Російської Федерації типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань”, – ідеться в повідомленні.

“Керівництво Російської Федерації в черговий раз показало своє обличчя, наражаючи своїх пілотів на небезпеку. Вони перетинали бойові курси мішеней, по яких застосовувалися зенітні керовані ракети”, – заявив Борис Генов – керівник стрільб і начальник зенітних ракетних військ ПС ЗСУ.

Нагадаємо, в ході стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2021” 22 вересня на Миколаївщині льотчики-винищувачі вперше виконали мінування ділянок місцевості з повітря, а 24 вересня морпіхи ЗСУ відпрацювали висадку на узбережжя.

Читайте також:
В Україні стартували масштабні військові навчання “Об’єднані зусилля-2021”: в чому особливість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.