У Росії усунули з посади генерала, викритого на 7-мільйонних хабарях

Заступника начальника інженерних військ ЗС Росії генерал-майора Руслана Алахвердієва зняли з посади після того, як суд ухвалив рішення про його арешт.

Про це 24 вересня повідомила агенція ТАСС із посиланням на матеріали справи.

“Наказ про зняття Алахвердієва з посади і звільнення зі збройних сил РФ вийшов у кінці серпня, незабаром після його арешту”, – сказав співрозмовник агентства.

Як відомо, в підпорядкуванні Алахвердієва перебували управління інженерних військ, які робили замовлення та відповідали за контракти в рамках державного оборонного замовлення (ДОЗ РФ).

Слідчий у його справі заявив, що розмір хабаря для Алахвердієва склав майже 7 млн ​​рублів. Максимальний термін покарання для нього становить до 15 років з виплатою штрафу.

Крім того, генерала підозрюють в отриманні ще трьох хабарів, загальна сума яких понад 1 млн рублів.

“Відносно Алахвердієва порушено [ще] три кримінальні справи за ст. 290 КК РФ. Він підозрюється в отриманні хабарів від керівників АТ “Клінцовський автокранний завод”, АТ “Галичський автокранний завод” у вигляді майна та надання послуг майнового характеру на загальну суму понад 1 млн рублів. Обвинувачення йому по цих справах поки не пред’явлено”, – сказано в матеріалах провадження, озвучених слідчим.

Про те, що стосовно заступника начальника інженерних військ збройних сил Росії генерал-майора Руслана Алахвердієва порушили кримінальну справу за підозрою в корупції, стало відомо 8 вересня. Як з’ясувалося, постанову про порушення справи було винесено ще в кінці липня.
Обвинувачений провину не визнає.

Читайте також:
Справа про катастрофу Ан-26: Венедіктова звинуватила екскомандувача ПС у відтягуванні суду, адвокат відповів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна