Rapid Trident-2021: військові відпрацювали бій у місті. ФОТО

 

У Львівській області учасники міжнародних навчань Rapid Trident-2021 відпрацювали бій у місті. Військові продемонстрували зокрема досвід, набутий під час виконання бойових завдань у зоні проведення ООС.

Про це в п’ятницю, 24 вересня, інформує пресслужба Нацгвардії.

За сценарієм навчань, країна-агресор здійснила спробу дестабілізації у певному регіоні іншої держави з подальшими діями, спрямованими на його окупацію.

Об’єднане угруповання військ союзницьких держав організувало оборону і згодом звільнило тимчасово окуповані агресором території.

“Під час проведення стабілізаційних заходів командуванням міжнаціонального контингенту було залучено роту оперативного призначення гостомельської бригади швидкого реагування Національної гвардії України. (…) Гостомельські воїни оперативно блокували район, виявили бойовиків і ліквідували їх, застосувавши стрілецьку зброю та штатне озброєння бронетранспортерів БТР-3”, – йдеться в повідомленні.

Командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан зауважив, що цей підрозділ “молодий” – його штаби відразу формувалися за стандартами НАТО.

“Щороку сухопутні американсько-українські навчання Rapid Trident все масштабніші. Це надзвичайна база для вишколу військового професіоналізму. Тут наші військовослужбовці мають можливість планувати і проводити операції у складі багатонаціональних штабів, побудованих за структурою НАТО, взаємодіяти водночас з різними українськими силовими формуваннями й іноземними підрозділами”, – зазначив він.

Нагадаємо, з 20 вересня по 1 жовтня на Львівщині проходять українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident-2021. За сценарієм, українські військові та підрозділи країн-партнерів відпрацьовують протидію збройній агресії в умовах гібридної війни.

Навчання військові проходять на всіх рівнях і напрямах підготовки й виконання операцій.

Цьогоріч у них беруть участь військовослужбовці з п’ятнадцяти країн, а також особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади. Учасниками навчань стануть близько 6000 військовослужбовців.

Читайте також:
Українські десантники на навчаннях Saber Junction 2021 “знищили” колону бронетехніки противника. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна