НАЗК не попередили про обов’язок реєструвати олігархів

 

До Національного агентства з питань запобігання корупції не зверталися з пропозицією вести реєстр олігархів. Хоча через юридичну колізію нещодавно прийнятий закон це передбачає.

Про це глава НАЗК Олександр Новіков заявив у коментарі “Українській правді”, опублікованому в п’ятницю, 24 вересня.

Він зазначив, що попри таку ситуацію, агентство все ж вимушене буде це робити, якщо президент Володимир Зеленський підпише закон.

“У НАЗК наразі немає фінального тексту закону, який проголосувала Верховна Рада. Але, судячи з публічної інформації, наразі в законі містяться дві протилежні норми: одна каже, що до Реєстру олігархів осіб вноситиме РНБО, інша – що НАЗК. Оскільки верховенство права – одна з базових цінностей команди НАЗК, ми завжди керуємося буквою закону”, – пояснив Новіков.

За його словами, якщо президент підпише цей закон, то НАЗК ці умови виконає. Очільник агентства зазначив, що відомство визначиться з подальшими діями щодо цього закону тоді, коли він набере чинності.

Читайте також:
Зеленський заявив про тиск на нардепів й інтриги навколо ухвалення закону про олігархів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.