Зеленський заявив про тиск на нардепів й інтриги навколо ухвалення закону про олігархів

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що ухвалений сьогодні Верховною Радою закон про олігархів дає шанс Україні на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою.

Як передає “Новинарня” у четвер, 23 вересня, глава держави у фейсбуці заявив, що перед голосуванням “був тиск на депутатів, інтриги й шантаж”.

“Завдяки антиолігархічному закону Україна отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою. Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено”, – зауважив Зеленський.

Він нагадав, що Конституція визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову. Але фактом життя в нашій державі, за його словами, упродовж багатьох років було існування також олігархічної гілки влади – “групи людей, які вважали, що вони важливіші, ніж законодавці, урядовці чи судді”.

“Кожен українець знає, хто ці люди, яких називають олігархами. Кожен українець знає, як олігархи купували політичний вплив і як вони використовували політиків заради своїх інтересів. Держава не мала права це ігнорувати – ніколи. Ні в 2000-х роках, ні в 2010-х роках, ні тим більше зараз”, – заявив президент.

Він подякував кожному депутату, який підтримав цей закон.

“Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде. Законодавча, виконавча та судова – так. А для олігархів шлях єдиний – стати чистим бізнесом”, – вважає Зеленський.

Цей допис президента викликав активну реакцію користувачів.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович зазначив, що сьогодні “слуги народу” почали демонтаж законодавчої влади.

“Нині ви і ваша політична сила розпочали демонтаж законодавчої влади, під прикриттям боротьби з олігархами”.

Журналіст Сергій Руденко запитав президента про “участь олігархів у його перемозі на президентських виборах”.

Читайте також:
Верховна Рада ухвалила “антиолігархічний” закон, проігнорувавши правки опозиції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна