Росія штучно створює дефіцит газу в Європі для запуску “Північного потоку-2”, – Вітренко

 

Російська Федерація штучно поглиблює дефіцит газу на європейському ринку і веде прямий шантаж для комерційного запуску газопроводу “Північний потік-2”.

Як передає пресслужба “Нафтогазу”, про це заявив голова компанії Юрій Вітренко.

“Кремль прямо шантажує Європу. Вони поглиблюють дефіцит газу в Європі, наприклад, скоротивши транзит через Україну в півтора рази. Як наслідок – ціни на газ в Європі б’ють рекорди. У такій ситуації Кремль говорить: хочете більше газу, дайте нам запустити Північний потік- 2”, – Вітренко.

За його словами, “Газпром” вже зараз спроможний істотно наростити поставки газу в Євросоюз через Україну.

“Кремль каже, що для цього європейські компанії повинні більше купувати газу, тобто, мовляв, проблема в тому, що це європейські компанії відмовляються купувати газ. Це неправда. І це легко перевірити”, – додав Вітренко.

Він наголосив, що реальну картину попиту європейських споживачів легко побачити – просто відкривши продаж газу з точкою передачі на східному кордоні України.

Читайте також:
“Кремль нагріває свою жабу повільно”: експерт Гончар – про газово-політичні розклади після очікуваного запуску “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна