Карантин осені-2021: Київ і ще вісім регіонів вже потрапили до “помаранчевої” зони

Київ та ще вісім областей перебувають у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки за показниками захворюваності на COVID-19.

Такі дані оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я станом на 23 вересня.

Із цього дня в “помаранчеву” зону  згідно з показниками захворюваності на COVID-19потрапили Київ, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська та Черкаська області.

Решта регіонів віднесені до “жовтої” карантинної зони, що на один щабель нижча за “помаранчеву”.

У “зеленій” зоні не лишилася жодна область.

Станом на 23 вересня рівень захворюваності на COVID-19 по Україні становить 167 осіб на 100 тисяч населення – при визначеному “зеленому” показнику 75 на 100 тис.

Найвищий рівень захворюваності – у Луганській області (384 осіб на 100 тис.), Чернівецькій області (363), Тернопільській (232), Харківській (242).

У Києві рівень захворюваності на коронавірусну хворобу становить 164 осіб на 100 тис.

Також у столиці перевищено динаміку рівня госпіталізацій – 53% при визначеному показникові 50%.

Також у семи областях перевищено динаміку рівня госпіталізацій три дні поспіль: у Дніпропетровській області – 63,5%, Донецькій – 76,1%, Луганській – 61,5%, Миколаївській – 52,3%, Харківській – 62,4%, Херсонській – 54,4%, Черкаській – 144,4%.

Показник завантаженості ліжок з киснем, який становить 65%, не перевищений наразі в жодному регіоні.

Як інформувала “Новинарня“, 21 вересня урядова Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про те, що вся Україна з 23 вересня перейде із “зеленої” в “жовту” карантинну зону. Але при цьому, повертаючи карантинні обмеження, уряд поліпшив можливості для вакцинованих.

Читайте також:
В Україні найвищий добовий показник нових ковід-хворих з початку травня. Госпіталізованих – понад 2 тисячі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна