В Україні набули чинності нові карантинні обмеження для запобігання “ковіду”, пов’язані з вакцинацією

В Україні набули чинності нові карантинні обмеження для запобігання поширенню коронавірусу.

Вони передбачені постановою уряду від 13 вересня “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р”. № 677.

Ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (жовту або зелену відмітку) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) чи одужання від COVID-19.

Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” – про повний курс.

У разі введення “жовтого” рівня епідемічної небезпеки спрощено вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менш як 80% працівників із “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат.

Остаточне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником закладу або установи.

У разі введення “червоного” рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише в тому разі, якщо 100% співробітників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження “червоного” рівня не будуть застосовуватися за умови наявності “зеленого” COVID-сертифікату в усіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів.

Особа, що перетинає кордон України, за умови наявності “жовтого” чи “зеленого” сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19 може не проходити самоізоляцію. Це також стосується осіб, які прибувають із тимчасово окупованих територій, передає “Укрінформ“.

Читайте також:
За добу суботи в Україні виявили майже 4 тисячі випадків коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна