ЗСУ потренувалися бити з “Ураганів” по другому ешелону противника в Криму. ВІДЕО

Угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом, провело умовні стрільби РСЗВ “Ураган” по координатах, що надаються операторами безпілотних літальних апаратів.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, розрахунки реактивних систем залпового вогню “Ураган” тренувалися завдавати вогневе ураження по піхоті та бронетехніці умовного противника, що перебуває в другому ешелоні на відстані понад 30 кілометрів.

“Тренування артилерійського підрозділу відбувалося на фоні обстановки, що максимально наближена до реальної. За легендою, перша хвиля наступу умовного противника зазнала поразки, потрапивши на мінні загородження. Своєю чергою оператори безпілотних літальних апаратів виявили в його тилу резерви, що намагаються здійснити марш з метою посилення передових загонів”, – розповів генерал Наєв, якого цитує відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

За словами командувача, підняті за тривогою військовослужбовці за лічені хвилини привели зброю в бойову готовність. Підрозділ швидко висунувся з району зосередження, здійснив марш, розгортання у районі вогневих позицій, наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження та зміну позицій.

Як зазначив Наєв, “наша розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних сил України, щодня покращується навченість особового складу”.

Читайте також:
Імовірність нападу Росії з Криму зростає, – КОС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна