Студент Українського гуманітарного інституту Володимир Сало помер не від вакцинації, – Шкарлет

 

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що смерть щепленого проти COVID-19 у вересні студента Українського гуманітарного інституту сталася не через імунізацію.

Як передає “Укрінформ”, про це урядовець заявив у понеділок, 20 вересня.

“Ті прикрі випадки, які стаються, всі знаємо – облетіло певні мережі повідомлення стосовно хлопчика 19 років, але там причина, вона буде оприлюднена, причина не в вакцинації . Є декілька побічних явищ, але вакцинування сьогодні є наша з вами запорука успішного освітнього процесу”, – сказав Шкарлет.

Він закликав освітян звертатися за роз’ясненнями стосовно вакцинації та її наслідків до профільних лікарів та центру надання консультації Міністерства охорони здоров’я.

“Тренди нашої держави стосовно вакцинації, стосовно карантинних умов виявляються такі, що в діалозі сьогодні з Міністерством охорони здоров’я, з моїм колегою міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, сьогодні пандемія COVID- 19 переростає в пандемію невакцинованих. Задумайтесь про це. У містах, в областях, в районах треба активно і досить виважено і розумно ставитися до вакцинації”, – наголосив Шкарлет.

Студент 3-го курсу філологічного факультету Українського гуманітарного інституту Володимир Сало помер 13 вересня. За інформацією вишу, у попередній довідці про причину смерті йдеться: “Cерцево-легенева недостатність. Набряк легень. Гостра коронарна недостатність”.

Студент УГІ Володимир Сало

Остаточна причина буде відома лише через місяць після завершення медичних досліджень. Також у навчальному закладі повідомили, що 13 вересня, о 14:30, студент вакцинувався від коронавірусу.

Читайте також:
98% госпіталізованих в Україні COVID-хворих – невакциновані, – головний санлікар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна