98% госпіталізованих в Україні COVID-хворих – невакциновані, – головний санлікар

В Україні за останні три місяці 98,1% госпіталізованих із COVID-19 становлять громадяни, які не зробили щеплення проти коронавірусу.

Про це заявив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“За даними Електронної системи охорони здоров’я, впродовж останніх 3 місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через тяжкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні – невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від тяжкого перебігу, госпіталізації та смерті, зробіть щеплення вже сьогодні”, – сказав Кузін.

За його словами, зараз спостерігається стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшилась удвічі за минулий тиждень: з 3,3 тис. за 13 вересня до понад 6 тис. за 17 вересня.

У зоні найвищого ризику тяжкого перебігу та смерті від COVID-19 – люди старші за 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання, а також ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наголосив Кузін.

Як писала “Новинарня“, минулої доби в Україні 36 029 людей було вакциновано проти коронавірусу. Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 6 304 016 людей.

Читайте також:
В Україні продовжили термін дії COVID-сертифікату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна