ООС: вісім обстрілів за добу, один поранений, біля Талаківки окупанти скинули ВОГ із безпілотника

Упродовж минулої доби, 19 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою.
Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення порівняно з попередньою добою зросла. Збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, із них двічі – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр командування ОС у ранковому зведенні.

Напружена обстановка спостерігалася в районі населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, який противник обстрілював тричі, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та міномети калібру 82 мм.

Поблизу МАЙОРСЬКА російські окупанти вели турбуючий вогонь із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів.

У напрямку ЛУГАНСЬКОГО та НОВОЛУГАНСЬКОГО ворог вчиняв прицільні обстріли зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля ОРІХОВОГО найманці використали автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Крім того, на Донеччині зафіксовано застосування ворожого безпілотника типу “квадрокоптер”, за допомогою якого російсько-окупаційні війська скинули ВОГ-17 поблизу ТАЛАКІВКИ.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкові поранення. Йому було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїна – задовільний.

“Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Завдяки зусиллям наших воїнів ворог не досяг своїх руйнівних цілей. Рубежі українських підрозділів залишилися незмінними”, – розповіла речниця командування ОС Лідія Нанівська.

Від початку доби понеділка, 20 вересня, станом на 7:00 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте також:
Із зав’язаними очима: повернувшись із фронту, батько-солдат зробив сюрприз синові у школі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна