Поліція “провела” КиївПрайд-2021 без сутичок між опонентами

 

У 10-му Марші рівності на захист прав ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали та трансгендери) взяли участь, за різними даними, від 2,5 тис. до 7 тис. осіб.

Масовий захід був уже традиційно організований громадською організацією KyivPride та пройшов у столиці в неділю, 19 вересня.

Як передає УНІАН, одна з організаторів Маршу – директор ГО “КиївПрайд” Ленні Емсон – заявила про 7 тис. учасників.

“Це вже 10-й ювілейний “Київпрайд”. Він пройшов успішно і спокійно. Ніяких провокацій, окрім тієї жінки, яка лягла на дорогу і намагалася перешкодити руху колони, не було. Поліція спрацювала прекрасно. Ми їй за те дуже дякуємо. За нашими підрахунками, прийшло близько 7 тисяч людей”, – сказала Емсон.

Вона зазначила, що в марші взяли участь представники посольств Канади, Німеччини, США.

Як повідомили кореспонденту УНІАН поліцейські на місці події, в заході взяли участь близько 2,5 тис. осіб.

Марш рівності-2021 розпочався об 11:00, а станом на 12:00 добігав кінця. Хода почалася з вулиці Володимирської та дійшла до площі Льва Толстого. В цей час були закриті станції метро “Театральна”, “Площа Льва Толстого” і “Палац спорту”.

Паралельно у столиці відбувалася вулична акція противників ЛГБТ, але на заваді зіткненням двох угруповань стояла величезна кількість правоохоронців, які виставили кордони та загорожі.

Фото: ЛБ

У підсумку, Марш рівності пройшов без порушень правопорядку, повідомили в МВС.

“Безпеку громадян забезпечували працівники усіх структурних підрозділів, у тому числі поліція діалогу, кінологи і вибухотехніки, працівники ДСНС України, військовослужбовці Нацгвардії, завдяки чому жодних правопорушень не зафіксовано”, – йдеться в повідомленні пресслужби київської поліції.

Як відомо, захист прав секс-меншин є одним із зобов’язань української влади перед ЄС та іншими західними союзниками.

Читайте також про липневу акцію в Києві:
На Банковій сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцією. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.