Данілов: Україна впровадить санкції у зв’язку з виборами до Держдуми на окупованих територіях, зокрема щодо спостерігачів

 

Україна впровадить санкції у зв’язку з проведенням виборів до Державної думи Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також півострова Крим, щодо всіх учасників виборчого процесу.

Про це в п’ятницю, 17 вересня, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Переважна більшість санкцій стосуються питань, які сьогодні є на окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей – це вибори до так званої Державної думи Російської Федерації. Ми впевнені, що на цих територіях немає права у РФ проводити вибори, тому всі учасники цього процесу, які беруть участь, члени виборчих комісій, агітатори, кандидати, всі спостерігачі, які є офіційними особами на цих виборах, будуть під санкціями нашої країни”, – заявив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО.

За його словами, РНБО вже опрацювало перший список таких осіб.

“Щодо всіх, без виключення, таких осіб незабаром указом президента буде впроваджено санкції”, – сказав Данілов.

Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада України звернулася до міжнародної спільноти зв’язку із незаконною підготовкою виборів у Держдуму Російської Федерації в окупованій АР Крим і Севастополі та із залученням до голосування мешканців ОРДЛО.

Читайте також:
Російські окупанти запустять електрички для перевезення мешканців ОРДЛО на голосування на виборах до Держдуми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна