Україна активно облаштовує кордонну смугу з РФ на Сумщині. ФОТО, ВІДЕО

 

У Сумській області інженерні групи Державної прикордонної служби України облаштовують протитранспортні загородження на кордоні з Російською Федерацією.

Про це в четвер, 16 вересня, інформує пресслужба ДПСУ.

“Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування. Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського рубежу. Поряд із урядовим планом по інженерному облаштуванню кордону відповідно до заходів прикордонного відомства створені комплексні інженерні групи. Їх першочерговим завданням є облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів”, – йдеться в повідомленні.

До робіт, які тривають в межах Сумської області, залучається техніка інженерних підрозділів прикордонного загону та інших органів охорони кордону.

Окрім цього, для обладнання кордону в рамках взаємодії залучена й спеціальна військова інженерна техніка, що значно посилює проведення робіт.

Сумська область кордон із РФ 2 Сумська область кордон із РФ 3 Сумська область кордон із РФ 4
<
>
Фото: пресслужба ДПСУ

В пресслужбі також додали, що у відповідності до законодавства та рішення РНБО Держприкордонслужба спільно з Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування активізувала роботу з інвентаризації земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону, які мають надаватися органам прикордонного відомства для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Належне облаштування державного кордону має не лише безпековий, але й оборонний аспекти, зазначили в Держприкордонслужбі. На рівні з підвищенням прикордонної безпеки – зниження міграційного ризику, небезпеки переміщення засобів терору, зброї, наркотичних речовин та товарів.

Водночас фортифікаційні елементи ускладнюють дії противника у випадку збройної агресії.

У практику впроваджується комплексна модель охорони і захисту державного кордону. Інтегрована система базується на поєднанні інженерних елементів з технічними засобами контролю.

Читайте також:
Дії окупантів свідчать про ймовірність наступу з форсуванням на Луганщині, – експерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна