Вихід США з Афганістану може спонукати Путіна до агресії в Україні, – Болтон

 

Колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон вважає, що останні події в Афганістані в Російській Федерації сприйняли як сигнал про слабкість США.

І це може у тому числі спонукати президента РФ Володимира Путіна до подальшої військової агресії проти України, заявив Болтон у інтерв’ю “Європейській правді”, опублікованому в середу, 15 вересня.

На запитання про те, чи стимулюватиме м’яка політика Джо Байдена Росію до подальшої військової агресії, ексрадник відповів ствердно.

“Так, адже, як ви чудово знаєте, провокує не сила, а слабкість. А коли Путін бачить слабкість, він буде тиснути. Тому я думаю, що це один із реальних наслідків виходу з Афганістану, який у Москві сприймають саме як ознаку слабкості. Побачимо, що буде далі. Я думаю, Зеленський отримав важливу підтримку, нарешті зустрівшись із Байденом, чого він не зміг зробити з Трампом, у Білому домі. Але якщо подумати – це просто перевертає політику у порівнянні з літом 2019 року. Ми втратили два роки, і я думаю, що Росія спробує цим скористатися”, – сказав Джон Болтон.

Читайте також:
Зеленський в інтерв’ю CNN пояснив, чому Україну не можна порівнювати з Афганістаном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна