Чорновола вбили чотирма ударами кастета, – прокурор

 

Колишній перший заступник генпрокурора Микола Голомша стверджує, що лідер Народного руху України, визначний політик В’ячеслав Чорновіл загинув не внаслідок ДТП, а був убитий.

Як передає “Укрінформ“, про це Голомша заявив в ефірі “4-го каналу”.

“Ми розслідували справу про вбивство Чорновола… І встановили, що Чорновола було вбито. Було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія”, – сказав Голомша, який обіймав посаду першого заступника генерального прокурора України у 2014-2019 роках.

“Безперечно, що не ДТП. Було встановлено відключення подушок безпеки, підробку огляду місця події, було встановлено вбивство на Волині основного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках”, – сказав Голомша.

За його словами, потім “розкрутили” експерта, за словами якого розтин тіла Чорновола не проводився.

Варто зазначити, що раніше Голомша вже заявляв про вбивство Чорновола кастетом.

Нагадаємо, за офіційною версією, визначний дисидент радянських часів, лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року, незадовго до президентських виборів, нібито в ДТП на трасі під Борисполем.
На 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша автомобіль “Тойота” із політиком врізався в КамАЗ із причепом, який розвертався посеред дороги. Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці, прессекретар лідера НРУ Дмитро Понамарчук був госпіталізований із важкими травмами.
Пізніше внаслідок серцевого нападу за дивних обставин помер один із трьох пасажирів КамАЗа. А водій вантажівки Володимир Куделя, який нібито був за кермом, сів у в’язницю за злочин – ДТП із тяжкими наслідками, однак був амністований. МВС поширило чутки, нібито Куделя вмер від серцевого нападу. Хоча він лишався живий, тільки змінив місце проживання.
Соратники Чорновола та його син Тарас, патріотично налаштована громадськість вважають загибель лідера НРУ політичним убивством.

Читайте також:
Полк зв’язку і РТЗ імені В’ячеслава Чорновола отримав бойовий прапор. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна