“Об’єднані зусилля-2021”: для зенітних ракетних військ ускладнили завдання

 

Підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України розпочали підготовку до підсумкових тактичних навчань з бойовою стрільбою, які відбуваються в рамках стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2021”.

Про це у вівторок, 14 вересня, інформує пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Головною метою навчань ЗРВ традиційно є перевірка вишколу розрахунків під час бойових пусків зенітних керованих ракет по повітряних цілях, майстерності володіння тактичними прийомами ведення протиповітряного бою, а також мобільності та злагодженості дій особового складу”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основною відмінністю цьогорічних навчань стане залучення підрозділів ППО Сухопутних військ.

Зокрема, відпрацьовуватимуть організацію ешелонованої протиповітряної оборони важливих державних об’єктів, міст, позиційних районів, скупчення військ.

“Ешелонована протиповітряна оборона передбачає розподіл висот та відстаней, на яких виявлені повітряні цілі, між різними підрозділами. Дивізіони С-300В1 «працюватимуть» по найвіддаленішим – до 100 км, С-300ПС\ПТ – до 75 км, «Бук-М1» – до 40 км, сухопутні комплекси, відповідно, прикриватимуть ближні рубежі”, – додають у КПС.

Керівництво зенітних ракетних військ запевняє, що завдання для ракетників ускладнюється із кожним підсумковим навчанням.

“Цього року планують організувати максимальне насичення повітряного простору “своїми” та “ворожими” літальними апаратами різних типів. Такі умови стануть справжнім випробуванням для автоматизованих систем управління військами та командирів усіх рівнів. Адже треба буде швидко аналізувати потік інформації, приймати рішення і віддавати накази”, – додали в Командуванні.

Читайте також:
Залужний назвав п’ять новацій навчань “Об’єднані зусилля-2021”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна